Over stappen naar een nieuwe verzekering? Of net een nieuwe auto en opzoek naar een verzekering maar je weet niet welke? Vergelijk hier autoverzekeringen. Vergelijken om de beste verzekering te kiezen op basis jouw wensen en voorwaardes.

Als je zelf een auto aanschaft moet je verplicht een basisverzekering te nemen. Met minimaal WA-dekking. Een WA-verzekering dekt de schade die je veroorzaakt bij iemand anders bij bijvoorbeeld een ongeluk WA staat voor (wettelijke- aansprakelijkheidsverzekering)
Maar heb je zelf schade aan je auto dan dekt deze WA-verzekering dit niet en zijn de kosten helemaal voor jou. Bij auto’s die bijvoorbeeld 7 jaar of ouder zijn wordt dit wel aangeraden. Omdat de auto niet meer heel veel waard is. En zelf goedkoper is als je schade hebt aan je auto om een nieuwe auto te kopen in plaats van de kosten voor de reparatie te betalen. Maar koop je nou een nieuwe auto of een auto van 3 jaar dan is het verstandig om hem WA+allrisk te verzekeren.

Het betekend niet als je verzekerd ben dat je nooit meer hoeft om te kijken naar autoverzekeringen. Want alles gaat door en veranderd. Zoals de premies, ook vaak als je een nieuwe verzekering afsluit krijg je als nieuwe klant vaak kortingen. Dus regelmatig autoverzekeringen vergelijken is heel slim. Maar dit moet je zeker ook doen voor het afsluiten voor een verzekering. Want welke verzekeraar is anders en heeft andere voorwaardes.

Een ander punt gaat over kinderen, sommige ouders die verzekeren hun kinderen voor hun auto. Maar is dit slim om te doen? Nee dit is niet slim en voor je kind alleen maar duurder later. Want zo kan het kind geen schadevrije jaren sparen. Dit komt doordat de ouders het op hun eigennaam zetten en niet op die van hun kind. Waardoor jij als kind een hele hoge premie moet betalen.