Een lening nemen is nooit verstandig. Want je leent iets wat je niet hebt. Maar toch af en toe is het wel verstandig om een lening af te sluiten voor je auto. Omdat je hem nodig hebt om naar je werk te komen omdat dit met openbaar vervoer niet gaat. En een auto geeft je ook een veilig gevoel en het is helemaal van jou. Alleen je moet niet een lening nemen voor een auto om te investeren. Want de waarde van auto’s dalen heel snel.

Kiezen voor een doorlopend krediet of een persoonlijke lening? Een doorlopend krediet en een flexibele lening. Deze lening wordt meestal gebruikt als de prijs van de autolening nog niet duidelijk is. Bij deze lening bepaal je zelf hoeveel je opneemt en aflost. Bij een persoonlijke lening wordt in een keer het leenbedrag op je rekening gestort. Hier is het niet mogelijk om extra geld op te menen. Ook los je per maand het vaste bedrag af van de autolening.

Bij het uitkiezen van een lening vergelijk ook goed de voorwaarden want ze zijn niet overal hetzelfde. Kies voor een goedkope autolening. Ook bij het afsluiten van een lening is het belangrijk dat de terugbetalingstermijn niet hoger ligt dan de economische levensduur van de wagen. Hiermee voorkom je dan dat je voor iets betaalt dat je niet meer gebruikt. Vandaar dat een auto lening niet langer kan dan 5 jaar.

Let op de kleine letters. Vaak zeggen ze wel is nu eerst de helft en de andere helft pas over 2 jaar. Maar wat zou er nou gebeuren als je dan te laat betaald. Dan wordt het krediet omgezet in en lening. Omdat het een lening wordt bepaald de bank de regels. Dan zal je ineens veel meer betalen voor je autolening dan wat je zelf in gedachten had. Dus let altijd op de ‘kleine lettertjes’.